۲۸ اردیبهشت روز جهانی موزه و هفته میراث فرهنگی گرامی باد

فروردین ۲۲, ۱۳۹۴
245 بازدید

  موزه ها برای جامعه پایدار«موزه شهید آیت الله مدرس همه روزه در خدمت عموم علاقمندان به موزه و میراث فرهنگی» موزه آثار و اسناد شهید آیت الله مدرس که در سال ۱۳۸۱ مقدمات آن فراهم شد. در دهم آذر ۱۳۸۳ همزمان با شصت و هفتمین سالروز شهادت این شهید بزرگوار رسما فعالیت خود آغاز […]

 

موزه ها برای جامعه پایدار
«موزه شهید آیت الله مدرس همه روزه در خدمت عموم علاقمندان به موزه و میراث فرهنگی»

موزه آثار و اسناد شهید آیت الله مدرس که در سال ۱۳۸۱ مقدمات آن فراهم شد. در دهم آذر ۱۳۸۳ همزمان با شصت و هفتمین سالروز شهادت این شهید بزرگوار رسما فعالیت خود آغاز کرد.
این موزه از همان ابتدا طرحی را  جهت تکمیل خود در دستور کار قرار داد. در این زمینه تلاش هایی جهت گردآوری اشیاء و سایل شهید مدرس،اسناد، تصاویر،کتب، مقالات، نشریات، فیلمها و مستندات مرتبط با این شهید بزرگوار انجام شد. در این راستا بخشی از وسایل موجود شهید مدرس از بازماندگان ایشان تحویل گرفته شد و اکنون زینت بخش موزه هستند.
اسناد و تصاویر مربوط به شهید مدرس از مراکز مختلف جمع آوری شد.سالانه اسناد و تصاویر جدید نیز جمع آوری می شود.
این موزه در تلاش است که به مرکز مدرس شناسی و به عنوان یکی از مراکز مرتبط با تاریخ مشروطه و مجلس شورای ملی تبدیل شود.از این رو اسناد و تصاویر مرتبط با آن دوره را نیز جمع آوری می کند.
در این موزه فضای نمایشی در سه بخش قابل ملاحظه است.
اول : تصاویر و اسناد:سیر تاریخی زندگی شهید آیت الله مدرس به روایت تصویر،شامل مجموعه تصاویری از خانه محل تولد، دوران تحصیل، دوران حضور در مجلس، ترور مشهور، تبعید و … بازدید کنندگان را با زندگی، فعالیت ها و مبارزات ایشان آشنا می کند. در کنار تصاویر، اسناد، دست نوشته ها و اعتبارنامه های این بزرگ مرد زینت بخش فضای موزه است که دستخط پشت جلد قران این مرد مبارز مراجعین را به نماز و قرآن خواندن، قناعت در زندگی و نیکی در حق پدر و مادر تشویق می کند. بارها اتفاق افتاد ه است که مراجعین اجازه گرفتن عکس از این دستخط و یا در خواست کاغذ و قلم جهت یاد داشت  برداری از آن را کرده اند.
بخش دوم: نمایش وسایل شخصی شهید مدرس. ( قرآن ، عصا، قلم تحریر، سجاده و مهر نماز، قبا، عبا ، پیراهن کرباس سفید،چراق روشنایی نفت سوز، پارچ سفال و هاون سنگی و عصای به شکل شمشیر ) زینت بخش موزه است.
وسایل شخصی شهید مدرس از بازماندگان این شهید بزرگوار تحویل گرفته شده است، منحصر به فرد بوده و بسیار مورد توجه مراجعین قرار می گیرد.
در سال ۹۳ هاون سنگی شهید مدرس توسط نوه ایشان از اصفهان به موزه منتقل شد.
سومین بخش که جزو فعالیت های جنبی محسوب می شود. نمایش وسایل اهدایی است: اشیاء و وسایل مختلف، مجموعه ای از سکه ها  و تمبر ها از ادوار مختلف تاریخ ایران و کتابهای خطی و چاپ سنگی و… بخشی از فضای موزه را به خود اختصاص داده اند.( در طول سال علاقمندان به موزه و میراث فرهنگی اشیاء و وسایل قدیمی و… را به موزه اهدا می کنند که به نام خودشان نمایش داده می شود.)
 در سال ۹۳  نیز همچو گذشته وسایلی به موزه اهدا شد. مجموعه تمبر مربوط به قبل از انقلاب از جمله موارد اهدایی و با ارزش سال ۹۳ بود.
بخشهایی از کتاب نسخه خطی حلیه المتقین و   قرآن خطی  هردو متعلق به دوره قاجار نمونه ای از وسایل اهدایی در سال ۹۳ بودند
موزه آثار و اسناد شهید آیت الله مدرس در کاشمر ، جایگاه مهمی را به خود اختصاص داده  است. به طوری  که هر گاه شخصیت های مختلف  فرهنگی، سیاسی و … که به مناسبتهای مختلف در کاشمر حضور می یابند، این موزه از مکانهایی  است که مورد توجه قرار می گیرد. در این زمینه دفتری جهت دستخط شخصیتها در نظر گرفته شده و در موزه نگهداری می شود.

 

{jcomments on}