بازدید ۱۸ هزار نفر از موزه شهید آیت الله مدرس(ره)

بازدید ۱۸ هزار نفر از موزه شهید آیت الله مدرس(ره)
خرداد ۱, ۱۳۹۴
116 بازدید

        موزه محل نمایش فرهنگ و هنر هر جامعه و عرصه پهناور اندیشه هزاران عالم، دانشمند، مخترع، هنرمند، فیلسوف و … است که پس از گذشت سال‌ها هنوز زنده‌اند و سخن می‌گویند، تعلیم می‌دهند، صورتگری می‌کنند و به حیات معنا و مفهوم می بخشند. از همین رو موزه و موزه‌داری در کشور […]

 

 

 

 

موزه محل نمایش فرهنگ و هنر هر جامعه و عرصه پهناور اندیشه هزاران عالم، دانشمند، مخترع، هنرمند، فیلسوف و … است که پس از گذشت سال‌ها هنوز زنده‌اند و سخن می‌گویند، تعلیم می‌دهند، صورتگری می‌کنند و به حیات معنا و مفهوم می بخشند.

از همین رو موزه و موزه‌داری در کشور ما از جایگاه مطلوبی برخوردار است و در سال‌های اخیر برخی از این مراکز فرهنگی رشد قابل توجهی داشته‌اند. یکی از این موزه‏ها، موزه آثار و اسناد شهید آیت الله مدرس(ره) وابسته به آستان قدس رضوی در شهر کاشمر است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی آستان قدس رضوی، موزه‌ آثار و اسناد شهید آیت الله مدرس(ره) در سال ۱۳۸۱ به همت مجتمع شهید آیت الله مدرس(ره) و با همکاری آستان قدس رضوی در کاشمر تاسیس شده است. در این موزه که در آذرماه سال ۱۳۸۳ همزمان با شصت و هفتمین سالگرد شهادت آیت الله مدرس(ره) گشایش یافته، اسناد، تصاویر و بعضی از وسایل شخصی آیت الله مدرس گردآوری شده است.

 


 

معرفی و نکوداشت شهید مدرس در این موزه

مجتمع فرهنگی شهید آیت الله مدرس(ره) با تاسیس «موزه شهید مدرس» مسئولیت معرفی و نکوداشت این عالم بزرگوار را به عهده گرفته است که با این اقدام یاد و خاطره این عالم فرزانه را زنده نگه می‏دارد. مدیر عامل آستان حضرت حسین بن موسی الکاظم(ع) و زیارتگاه شهید آیت الله مدرس(ره) در معرفی این مکان فرهنگی می‏گوید: آستان قدس رضوی به مقوله فرهنگ و هنر نگاه ویژه‌ای داشته و دارد، به طوری که امروزه ثمره این بینش عمیق و نگاه خاص بیشتر از گذشته قابل درک بوده و به همین خاطر تعداد زیادی از اقشار جامعه از این ثمرات، استفاده می‏کنند.

 


 

 

 

موزه، فرصتی برای بازیابی ارزش ‍‌های از یاد رفته

وی ادامه می‌دهد: شهید آیت الله مدرس(ره) معلم آزادی و آزادگی و عالمی وارسته است و با دیدن آثار و اسنادش فرصت و مجالی درخور برای بازیابی ارزش‌ها و اصالت‌های شهید آیت الله مدرس (ره) که با عبرت‌های فراوان آمیخته است، فراهم می ‍‌شود. این درس‌ها به همراه زیبایی‌هایی که در اخلاق و سلوک آن بزرگ مرد دیانت و سیاست نهفته، ذخیره ارزشمندی برای نسل امروز و فردای ماست.

سپهریان با بیان اینکه موزه آثار و اسناد شهید آیت الله مدرس(ره) به معرفی این شهید بزرگوار پرداخته است، اظهار داشت: این موزه مجموعه‌‍‌‍‍‍‌‌ای از اسناد، دست نوشته‌ها و وسایل شخصی از جمله قرآن، عصا، دو عدد پیراهن، چراغ، قلم، سجاده و پارچ سفالی و… است.

بازدید ۱۸ هزار نفر از موزه شهید مدرس در ایام نوروز

وی عنوان می‌کند: بخشی دیگر از فضای موزه به وسایل اهدایی و بعضی از اشیاء و وسایلی که از لحاظ زمانی و مکانی هم دوره با شهید مدرس بوده و بیانگر اوضاع اجتماعی فرهنگی و اقتصادی آن ایام است، اختصاص دارد.

سپهریان با بیان اینکه موزه آیت الله شهید مدرس(ره) مخاطبان بسیاری دارد، ادامه می‌دهد: این موزه یکی از مراکز فعال در جوار زیارتگاه شهید آیت الله مدرس (ره) است و در ایام نوروز بیش از ۱۸ هزار نفر از آن بازدید کرده‌اند.
وی در ادامه به بخش‌های این موزه اشاره می‌کند و می‌گوید: در این موزه سیر تاریخی زندگی شهید آیت الله مدرس(ره) از تولد تا شهادت به تصویر کشیده شده است.

دست‏خط‏های مدرس شهید در موزه                               

مدیر عامل آستان حضرت حسین بن موسی الکاظم(ع) و زیارتگاه شهید آیت الله مدرس(ره) می‏‏گوید: بیش از ۱۰۰ سند و دست نوشته این بزرگ مرد در این موزه قرار دارد که این دست‏خط‏ها زینت بخش فضای علمی و تاریخی موزه است. یکی از این دست‏خط‏ ها نوشته پشت جلد قرآن این مرد مبارز است که دیدن آن در بازدیدکنندگان شوقی لذت بخش ایجاد می‏کند. قناعت در زندگی و نیکی به پدر و مادر از دیگر دست نوشته‏ های این شهید بزرگوار است.

 


 

 

 

 

 

بازدید شخصتهای کشوری از موزه شهید آیت ا… مدرس(ره)