به مناسبت ۲۸ اردیبهشت روز جهانی موزه

به مناسبت ۲۸ اردیبهشت روز جهانی موزه
اردیبهشت ۲۸, ۱۳۹۳
120 بازدید

  موزه آثار و اسناد شهید آیت الله مدرس(ره)     شهید آیت الله سید حسن مدرس درسال ۱۲۴۹ شمسی در یکی از روستاهای استان اصفهان دیده به جهان گشود، در اصفهان و نجف از محضر علمای بزرگ عصر خود کسب فیض نمود و به درجه اجتهاد رسید.در برگشت به ایران ابتدا در حوزه های […]

 

موزه آثار و اسناد شهید آیت الله مدرس(ره)

 

 

شهید آیت الله سید حسن مدرس درسال ۱۲۴۹ شمسی در یکی از روستاهای استان اصفهان دیده به جهان گشود، در اصفهان و نجف از محضر علمای بزرگ عصر خود کسب فیض نمود و به درجه اجتهاد رسید.در برگشت به ایران ابتدا در حوزه های علمیه اصفهان به تدریس پرداخت ، در همین زمان نهضت مشروطه نیز اوج گرفته بود و مدرس نیز در اصفهان از مشروطه خواهان حمایت میکرد، با شکل گیری مجلس و تصویب قانون اساسی و متمم آن در دوره دوم توسط علما به عنوان عالم طراز اول به مجلس شورای ملی معرفی شد و از دوره سوم تا پایان دوره ششم توسط مردم تهران به نمایندگی برگزیده و در مجلس شورای ملی حضور داشت. عملکرد آیت الله مدرس در حوادث و جریانات مهمی که در آن زمان رخ داد از وی چهره ای ماندگار به یادگار گذاشت که برای همیشه در تاریخ ایران به ثبت رسید. (حوادثی همچون اولتیماتوم روس و اخراج مورگان شوستر، جنگ جهانی اول و دولت موقت مهاجرین، کودتای سیاه رضا خان و سید ضیاء ، مسئله جمهوری رضاخان ، لایحه انقراض قاجار و روی کار آمدن پهلوی، دخالتهای انگلیس و روس در ایران و امتیازات بیگانگان و …)
استبداد و استعمار تاب تحمل مواضع و عملکرد شخصیت فساد ناپذیر این بزرگ مرد مبارز و مجاهد را نداشت ، از این رو از تهران به نقطه ای دور افتاده تبعید شد تا شاید برای همیشه از اذهان جامعه فراموش شود، ۹ سال تبعید در خواف نگرانی انحصار طلبان را کم نکرد ، لذا به کاشمر منتقل و در شامگاه ده آذر ۱۳۱۶ به شهادت رسید و در نیمه های شب مخفیانه دفن شد؛ اما خیلی زود محل شهادتش توسط مردم شناسایی شد. تا پیروزی انقلاب مزارش چندین بار مرمت و باز سازی شد، اما پیروزی انقلاب اسلامی ایران برای همیشه مدرس را جاودانه تاریخ کرد. خیلی زود بازسازی مزار شهید مدرس مورد توجه رهبر کبیر انقلاب حضرت امام خمینی(ره) قرار گرفت. مقام معظم رهبری نیز مدیرت و تولیت مزار شهید مدرس را به آستان قدس رضوی واگذار نمودند که دست آورد آن بارگاهی باشکوه و با امکانات فرهنگی و رفاهی متنوع است که در خدمت زائرین، مجاورین ، جامعه علمی و فرهنگی کشورمی باشد.
در راستای معرفی این شهید بزرگوار به جامعه و جهت مطالعه در افکار و اندیشه هایش در کنار زیارتگاهش موزه ای تحت عنوان موزه آثار و اسناد شهید مدرس شکل گرفته است؛ که همه روزه در خدمت عموم علاقمندان به تاریخ و فرهنگ می باشد.

 

 

در این موزه مراجعین ابتدا به روایت تصویر واسناد با زندگی و فعالیتهای شهید مدرس و حوادث آن دوران آشنا می شوند، این تصاویر از خانه محل تولد شهید مدرس شروع و دوره های مختلف حضور در مجلس ، تبعید گاه و محل شهادت مدرس را نشان می دهد، اسناد نیز اعتبار نامه ها ، مکاتبات و نامه های این شهید جاوید را نشان می دهد.
بخش دیگری از فضای موزه به نمایش اشیاء و آثار شهید مدرس اختصاص دارد. دو عدد قرآن، پیراهن کرباس، عصا ، قلم، سجاده، مهر نماز ، قبا و عبا بخشی از وسایل شهید مدرس است که در معرض بازدید عموم قرار دارد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

در پشت جلد قرآن شهید مدرس دست خط زیبا و سفارش پر معنای وی به فرزندش هر مراجعه کننده ای را به خود جلب می کند.« خواندن نماز با قرآن ، دعای پدر و مادر و قناعت در زندگی سه سفارش شهید مدرس در پشت جلد قرآن است»

 

 

اشیاء و وسایل اهدایی علاقمندان به موزه و میراث فرهنگی نیز بخشی از فضای موزه را به خود اختصاص داده است ، بیشتر این اشیاء نیز همدوره با ایام زندگی شهید مدرس است و در واقع این اشیاء نیز اوضاع اجتماعی ، اقتصادی و فرهنگی زمان شهید مدرس را نمایش می دهد. این اشیاء به نام اهدا کننده در موزه نمایش داده می شود.

 

 

موزه آثار و اسناد شهید آیت الله مدرس همه روزه مورد بازدید عموم علاقمندان قرار می گیرد و در طول سال اردو های مختلف به ویژه اردوهای دانش آموزی از شهرهای مختلف از موزه بازدید و بازندگی شهید مدرس و تحولات دوران زندگی شهید مدرس همچون نهضت مشروطه ، اقدامات مجلس شورای ملی از دوره دوم تا دوره ششم، عملکرد سالهای آخر حکومت قاجار و اوایل پهلوی و… آشنا می شوند.