نگاهی گذرا به موزه شهید آیت ا… مدرس(ره) به بهانه روز جهانی موزه و هفته میراث فرهنگی

نگاهی گذرا به موزه شهید آیت ا… مدرس(ره) به  بهانه روز جهانی موزه و هفته میراث فرهنگی
اردیبهشت ۲۹, ۱۳۹۵
135 بازدید

موزه شهید آیت ا… مدرس(ره) گنجینه ای به وسعت تاریخ     امسال « موزه ها و چشم اندازهای فرهنگی» با عنوان شعار سال موزه ها توسط شورای بین المللی موزه ها( ایکوم) نامگذاری شده است . فرهنگ هر جامعه یک مفهوم کلی است و تمامی ارزشها و یافته های معنوی آن جامعه  را در […]

موزه شهید آیت ا… مدرس(ره) گنجینه ای به وسعت تاریخ

 

 

امسال « موزه ها و چشم اندازهای فرهنگی» با عنوان شعار سال موزه ها توسط شورای بین المللی موزه ها( ایکوم) نامگذاری شده است . فرهنگ هر جامعه یک مفهوم کلی است و تمامی ارزشها و یافته های معنوی آن جامعه  را در بر می گیرد. و موزه ها یکی از مکانهای  و نهادهای حفظ و ارائه این میراث گرانبها در جامعه هستند. زیرا نقش موزه ها  در جوامع بشری نقشی بدیع، ماندگار و مروج ناب ترین پدیده های فرهنگی است. هر یک از آثار موزه ای در عین بی زبانی به هزار زبان سخن می گویند ؛ زیرا اسناد معتبری از هنر ، فرهنگ و تاریخ را ارائه می دهند.
از طرفی موزه ها عرصه وسیع افکار و اندیشه های بزرگ مردان ، اندیشمندان و مفاخر هستند که در دوره های مختلف  از تاریخ در این سرزمین ایفای نقش کرده اند .
 یکی از این مفاخر بزرگ سیاسی و دینی ایران شهید آیت الله سید حسن مدرس(ره) است که در یکی از حساس ترین دوره ها، در مجلس شورای ملی به ایفای نقش پرداخت و  با عملکرد خود نامی جاودان بر جای گذاشت . به طوری که امام خمینی(ره) القاب را برای ایشان کوتاه و کوچک شمردند و فرمود ند« ملت ما مرهون خدمات و فداکاری های اوست و اینک که با سربلندی از بین ما رفته برماست که ابعاد روحی و بینش سیاسی – اعتقادی او را هرچه بهتر بشناسیم و بشناسانیم .» از همین رو در کنار دیگر خدمات و اقدامات ارزنده و ماندگار آستان قدس رضوی در آرامگاه شهید مدرس(ره) ، جهت آشنایی جامعه با زندگی ، اقدامات و خدمات این شهید بزرگوار ، موزه آثار و اسناد شهید آیت الله مدرس(ره) نیز در سال ۱۳۸۳  فعالیت خود را آغاز و به روی عموم گشوده شد .
 این موزه در سه بخش فعالیت می کند. بخش اول معرفی شهید مدرس به روایت تصویر و اسناد . در این قسمت سیر تاریخی زندگی این عالم مجاهد  از خانه محل تولد، ایام تحصیل ، ادوار حضور در مجلس، تبعید گاه ، خانه محل شهادت و همچنین مراحل مختلف بازسازی قبر همراه با اسناد و دستنوشته ها و مکاتبات ایشان در مجلس و …  همراه با توضیحات در معرض نمایش گذاشته شده است .
بخش دوم نمایش اشیاء و وسایل به جامانده از این شهید بزرگوار شامل: قرآن، ، پیراهن کرباس سفید،عصا، قلم تحریر، سجاده، قبا، عبا، مهر نماز، چراغ روشنایی و…  است که مراجعین را با زندگی ساده این شهید بزرگوار آشنا می کند.
بخش سوم شامل اشیاء و وسایل علاقمندان به موزه و میراث فرهنگی است که به موزه اهدا شده و بیشتر این اشیاء همدوره با زندگی شهید مدرس بوده و بیانگر شرایط اجتماعی و اقتصادی جامعه در آن زمان می باشد.
این موزه  سالانه مورد بازدید بیش ۷۰ هزار نفر به صورت انفرادی ، خانوادگی و یا اردو های مختلف دانش اموزی، دانشجویی و بسیجی و…(حدود ۴۰۰ اردو) قرار می گیرد .