مراسم بزرگداشت هشتاد و دومین سالگرد شهادت آیت ا… مدرس(ره) با حضور تولیت معززآستان قدس رضوی

مراسم بزرگداشت هشتاد و دومین سالگرد شهادت آیت ا… مدرس(ره)  با حضور  تولیت معززآستان قدس رضوی
آذر ۱۲, ۱۳۹۸
496 بازدید

نام شهید مدرس(ره) به نیکی و زیبایی بر تارک تاریخ ایران می‌درخشد حضرت حجت‌الاسلام و المسلمین مروی درمراسم بزرگداشت هشتادودومین سالگرد شهادت آیت‌ا… مدرس(ره)  در زیارتگاه این شهید در شهر کاشمر، اظهار داشتند : خدا را شاکر و سپاسگزارم که این توفیق نصیبم شد تا به کاشمر سفر کنم و قبر شهید مدرس (ره) را […]

نام شهید مدرس(ره) به نیکی و زیبایی بر تارک تاریخ ایران می‌درخشد

حضرت حجت‌الاسلام و المسلمین مروی درمراسم بزرگداشت هشتادودومین سالگرد شهادت آیت‌ا… مدرس(ره)  در زیارتگاه این شهید در شهر کاشمر، اظهار داشتند : خدا را شاکر و سپاسگزارم که این توفیق نصیبم شد تا به کاشمر سفر کنم و قبر شهید مدرس (ره) را زیارت کنم.

ایشان با اشاره به اینکه زمانی که انسان زندگی نامه شهید مدرس(ره) را مطالعه می‌کند بر ارادت انسان به این عالم می‌افزاید، افزودند: مدرس(ره) از جایگاه علمی و حوزوی برجسته‌ای برخوردار بوده است.

تولیت معزّز آستان قدس رضوی با بیان اینکه نام این شهید  به نیکی و زیبایی بر تارک تاریخ ایران می‌درخشد ، یادآور شدند: در طول این ۹ ماه حضورم در آستان قدس رضوی، توفیق حضور در شهرستان‌ها را نداشتم،اما ارادت ما به مرحوم شهید مدرس(ره) این توفیق را نصیب کرد تا امروز در جمع مردم کاشمر باشیم .

حضرت حجت‌الاسلام و المسلمین مروی افزودند : کسانی که مدرس(ره) را به خواف و کاشمر تبعید کردند هیچ گاه تصور نمی‌کردند که روزی نام مدرس(ره) به نیکی و زیبایی بر تارک تاریخ درخشان ایران بدرخشد و نام آنهایی که تمکن و زوری داشتند از یادها برود و اگر در یادها هم بماند، به عنوان نماد بدی و زشتی و وابستگی و مزدوری و ظلم و جنایت در ذهن مردم بماند.

ایشان با بیان اینکه تصور نمی‌کردند روزی مدرس(ره) بدرخشد، بیان داشتند  :  تصور می‌کردند با تبعید این مرد الهی و خدایی، مدرس(ره)، نام مدرس(ره) و مدرس‌ها را برای همیشه دفن می‌کنند اما امروز به پاس گرامیداشت این مرد بزرگ، روز شهادتش را روز مجلس نامگذاری کرده‌اند.

حجت الاسلام و المسلمین مروی یادآور شدند: تجلیل از این مرد بزرگ تجلیل از یک شخص، یک عالم بزرگ و یک مراسم معمولی یادبود نیست بلکه تجلیل از مدرس(ره) و مدرس‌ها تجلیل از فضیلت‌ها، آرمان‌ها و     خوبی‌ها و ارائه آن به جامعه و الگو قراردادن صاحبان این فضیلت‌ها برای جامعه است.

تولیت معزّز آستان قدس رضوی اظهار داشتند: همان گونه که رهبر انقلاب می‌فرمایند ما با تجلیل از شهید مدرس(ره) در حقیقت به همه ارزش‌هایی ارج می‌نهیم که در وجود این اسوه فضیلت متجلی شده بود، به همین دلیل تجلیل از شهید مدرس(ره) تجلیل و بیان ارزش‌ها است.

ایشان تأکید کردند: بزرگداشت شهید مدرس(ره) و تکریم، تعظیم و تجلیل از او در واقع بیان یک فضیلت و حقیقت و ارائه الگوی یک انسان بافضیلت، باتقوا، شجاع، نترس و مسلمان واقعی و مردم‌دوست به جامعه است بنابر این مراسم‌، تجلیل‌ها و تکریم‌ها باید باشد.

حضرت حجت‌الاسلام و المسلمین مروی خاطر نشان کردند: امام راحل به ندرت از کسی نام می‌بردند و یکی از کسانی که امام چندین بار نام او را بردند و بارها از او تجلیل کردند شهید مدرس(ره) بود چرا که مدرس(ره) برای امام یک الگو و اسوه بود و ایشان از مدرس(ره) درس‌های زیادی گرفته بود و به یک معنا تربیت شده مکتب مدرس بود، بنابراین نسبت به هیچ فرد دیگری نداریم که امام نسبت به او این همه تجلیل و تکریم کرده باشد.

تولیت معزّز آستان قدس رضوی تأکید کردند: امام در مورد مجلس می‌فرماید سعی کنید مثل مرحوم مدرس(ره) را پیدا کنید، البته مثل مدرس که به این زودی‌ها پیدا نمی‌شود.

ایشان با اشاره به خصوصیات شهید مدرس(ره) گفتند : یکی از ویژگی‌های این مرد بزرگ ساده‌زیستی او بود چه آن زمان که یک طلبه ساده بود و چه آن زمان که نماینده مجلس شد و منزل او محل رفت و آمد بزرگان و رجال بود زندگی او تفاوتی نداشت و امام راحل هم فرمودند که زندگی مدرس(ره) یک زندگی ساده و محقر بود و لباس کرباس ایشان زبانزد بود.

حضرت حجت‌الاسلام و المسلمین مروی یادآور شدند: همین ویژگی و ساده‌زیستی باعث آزادگی شهید مدرس(ره) بود و با کسی رودربایستی نداشت، خودش هم می گفت اگر من هر حرفی را بی‌پروا می‌زنم برای این است که چیزی ندارم و از کسی چیزی نمی‌خواهم و شما هم اگر توقع خود را کم کنید آزاد می‌شوید.

تولیت معزّزآستان قدس رضوی افزودند: ما برای آزادگی خیلی تمجید می‌کنیم اما انسان به همین سادگی نمی‌تواند بگوید من آزاد هستم، وامدار و محتاج کسی نبودن، خود را در بند و اسیر مادیات، احترامات و عناوین نکردن است که آثار آزادگی است ولی کسی که برای پست و مقام به هر کسی رو می‌اندازد و خود را وامدار و محتاج دیگران می‌کند نمی‌تواند ادعای آزادگی کند بلکه او اسیر است.

ایشان ادامه دادند: کسی که وقتی می‌خواهد حرفی بزند به این می‌اندیشد که آیا جریان، حزب و قوم من از این حرف ناراحت می‌شوند یا نه این آزاد نیست ولی مدرس (ره) ملاحظه این و آن را نمی‌کرد بلکه فکر می‌کرد که آیا این حرف درست است یا نه و بنابراین خودش گفته است که خدا دو چیز از جمله «ترس» و «طمع» را به من نداده،  هر کس با منافع و مصالح ملی همراه باشد من هم با او همراه هستم و هیچ وزیری نیست که بتواند بگوید مدرس(ره) یک تقاضا از من کرده است. هیچ کاغذی در هیچ وزارتخانه‌ای ندارم و تقاضایی از کسی نکرده و نمی‌کنم، بنابراین این گونه فردی را می‌گویند آزاده و عصاره مجلس.

حضرت حجت‌الاسلام و المسلمین مروی تصریح کردند : متأسفانه هم اکنون در کشور ما رایج است که از وزرا تقاضا‌هایی می‌شود و حتی تهدید به استیضاح می‌کنند.

تولیت معزز آستان قدس رضوی اظهار داشتند: مدرس(ره) از هیچ قدرتی نمی‌ترسید و حق را می‌گفت چرا که شجاع بود چون وامدار نبود و خود را به کسی محتاج نمی‌دانست، از همه خلق و خلایق خود را بی‌نیاز می‌دانست و تنها از خدا می‌ترسید.

حضرت حجت‌الاسلام و المسلمین مروی ادامه داد: مدرس(ره) می‌گوید این پول‌هایی که صرف واردات شراب می‌شود باید صرف ساخت کارخانه‌های هواپیماسازی و تسلیحات نظامی شود چرا که امروز جنگ از زمین به هوا رفته است.

ایشان افزودند: خصوصیت دیگر مدرس عالم به زمان بودن است چرا که افراد بسیاری فقیه و زاهد هستند اما عالم به زمان نیستند، افق دید آن‌ها محدود است و آینده را نمی‌توانند ببینند اما مدرس(ره) در عین زهد و تقوا و خداترسی، عالم به زمان بود و فهم درست از نیازهای زمان داشت به گونه‌ای که او در آن زمان از ساخت مدرسه و دانشگاه دفاع می‌کرد و می‌گفت ما به متخصص‌های زیادی نیاز داریم.

حضرت حجت‌الاسلام و المسلمین مروی با بیان اینکه من وابسته به هیچ جناحی نیستم و خط من خط رهبری است افزودند:‌ ویژگی دیگر شهید مدرس(ره) نگاه او به انتخابات بود، او به نوع انتخاب می‌اندیشید و  می‌دانست که سرنوشت کشور را انتخابات و مجلس تعیین می‌کند بنابراین نقش مجلس را خوب می‌دانست و می‌گفت آرزو می‌کنم روزی را که از طرف مجلس شورا به ملت اعلان انتخابات شود، هیچ شرایطی هم معین نشود و مردم خودشان بدانند چه کسی را باید انتخاب کنند؛ یعنی آرزو می‌کرد مردم به رشد و بلوغی از نظر سیاسی و فهم اجتماعی برسند تا مجلس و شورای نگهبان نگویند افرادی که دارای این شرایط هستند نام نویسی کنند. هر کس می‌خواهد نام نویسی کند تا مردم خودشان درست انتخاب کنند.

تولیت معزز آستان قدس رضوی به نقل قول از فرزند شهید مدرس(ره) اشاره و ابراز کردند : روزی مرحوم مدرس(ره) از مجلس به خانه برگشت، عده‌ای از مردم به نشانه اعتراض وارد خانه مدرس(ره) شدند و گفتند که لایحه ای که در مجلس تصویب کردید، به ضرر مملکت است چرا این کار را کردید که مدرس(ره) در پاسخ آنها گفت این وکلایی که شما انتخاب کرده اید شعورشان همین قدر است بروید آدم انتخاب کنید، چرا به من ایراد می گیرید. خودتان انتخاب کردید می‌خواستید زمان انتخاب تحقیق و فکر کنید و تحت تأثیر مسایل قومی و قبیله‌ای قرار نگیرید.

ایشان با بیان اینکه شهید مدرس(ره) الگوی اخلاق‌مداری و انقلابی به معنای واقعی کلمه بود، بیان کردند: مدرس(ره) هیچ نوع وابستگی به هیچ قدرتی ندارد، در موضع بیان حق از هیچکسی و قدرتی نمی ترسد، اما رعایت اخلاق و ادب در مدرس متجلی است.

حجت الاسلام والمسلمین مروی با بیان اینکه شهید مدرس(ره) از هیچ کس نمی‌ترسید اما اخلاق را رعایت می‌کرد و به مخالفان سیاسی خود توهین نمی‌کرد، خاطر نشان کردند : مجلس ما باید عصاره اخلاق، ادب، انسانیت و کمال باشد تا مردم این ویژگی‌ها را از مجلس بیاموزند، بنابراین مجلس جای دعوا، اهانت، پرخاش، تهمت زدن و فریاد کشیدن نیست بلکه باید حرفی را که نماینده حق بودنش را تشخیص داده‌ است بگوید و به مخالف نیز احترام بگذارد.

تولیت معزز آستان قدس رضوی با تأکید بر اینکه شأن مجلسی که عصاره ملت است نیست که اهانت و توهین در آن باشد، ابراز کردند: ملت ما ملت با اخلاق، با فرهنگ، متدین و با ادب است، بنابراین اگر نماینده‌ای نظر مخالف دارد باید آن را آزادانه و با شجاعت ابراز کند اگر ترسیدید و حقیقت را نگفتید خیانت کردید اما اینکه حق گفتن و حق را به نظر خود تشخیص دادن مناظر با فحاشی کردن و توهین و تهمت نیست.

ایشان ادامه دادند: اگر همه جناح‌ها یکدیگر را متهم به دزدی، خیانت، خودفروشی، وطن فروشی و ضد انقلاب کردن،کنند مردم چه قضاوتی خواهند کرد، بنابراین حرف حق را بگویید. مدرس(ره) می‌گوید خدا شاهد است من یک لفظ توهین آمیز به مخالفان نگفتم چرا که اختلاف نظر سیاسی بود.

حضرت حجت الاسلام والمسلمین مروی با بیان اینکه مدرس(ره) در موضع‌گیری‌ها به صحت و سقم اندیشه‌ها توجه داشت و از طعن زدن خودداری می‌کرد، یادآور شدند: مدرس(ره) اساس را بر تبادل افکار و جستجوی مصلحت ملت می‌گذاشت و خودش را فقط نماینده مردم می‌دانست و همواره دستان پینه بسته را احترام         می‌کرد و خودش را نماینده آنان می‌دانست.

تولیت معزز آستان قدس رضوی با بیان اینکه مدرس(ره) به مردم احترام می‌گذاشت، ابراز کردند : روزی مدرس(ره) از مجلس در مسیر خانه  وارد مغازه می‌شود تا ماست بخرد و دیر بازگشت، زمانی که آمد همراهان مدرس(ره) به او گفتند یک ماست خریدن اینقدر معطلی نداشت، گفت داشتم مسائلی که امروز در مجلس بود برای صاحب مغازه می‌گفتم، چرا که اینها موکلین ما هستند و باید بدانند که در مجلس چی می گذرد.

وی با اشاره به اینکه مدرس(ره) نه در شعار و حرف بلکه در عمل به مردم احترام می‌کرد و برای آنها ارزش قائل بود، گفتند : این اقدام مدرس(ره) برای رأی نبود بلکه احترام گذاشتنش برای اعتقاد به مردم داشتن بود.

تولیت معزّز آستان قدس رضوی با اشاره به اینکه مردم باید خودشان تحقیق کنند و به آن بلوغ فکری برسند تا لازم نباشد کسی برای مردم لیست و فهرست بدهد، یادآور شد: امیدواریم به آنجایی برسیم که مردم نیازی به لیست و فهرست دادن نداشته باشند و خودشان درست و صحیح تشخیص بدهند و بدانند چه کسانی را باید انتخاب کنند و منتخب هم خودش بداند چه کسی لایق این مقام است.

حضرت حجت الاسلام و المسلمین مروی با اشاره به سیاست خارجی شهید مدرس(ره) تأکید کرد: زمانی سیاست خارجی شهید مدرس(ره) برای ما خوب فهم می‌شود که شرایط آن روز ایران را خوب بفهمیم و درک درست از شرایط آن روز کشور داشته باشیم. روزی مدرس(ره) از استقلال حرف می‌زند و نه شرقی و نه غربی سخن می‌گفت که رجال و سیاستمداران ما وابسته به روسیه و انگلیس بودند و بر این وابستگی افتخار می‌کردند. به طوری که یک وزیر، یک وکیل، یک شخصیت سیاسی بزرگ اگر وابسته به روسیه یا انگلیس بود نه تنها ننگش نمی‌کرد بلکه این وابستگی را افتخار می‌دانست.

تولیت معزّز آستان قدس رضوی با اشاره به موضع شهید مدرس(ره) نسبت به افتخار کردن مسؤولان آن زمان کشور به دو قدرت روسیه و انگلیس اضافه کردند: مدرس(ره) می‌گوید رابطه با تمام کشورها چه همسایه و چه غیرهمسایه، چه مسلمان و چه غیرمسلمان بر اساس صلح، صفا، صمیمت و برادری است و ما خواهان روابط حسنه با تمام ملت‌ها هستیم، در عین حالی که خواستار صلح هستیم، به کسی اجازه سلطه بر ایران را نمی‌دهیم.

ایشان با بیان اینکه سیاستمداران ما در آن زمان شرایط سلطه به کشور را پذیرفته بودند، اظهار کردند:در آن شرایط مدرس(ره) می‌گوید ما با همه ارتباط برقرار می‌کنیم، اما سلطه هیچ کس را نمی پذیریم.

حضرت حجت الاسلام و المسلمین مروی خاطرنشان کردند: گفتن این حرف‌ها در شرایط امروز کشور بسیار آسان است و خریدار دارد، اما آن روز افتخار می‌کردند که یا به روسیه و یا به انگلیس وصل هستند اما فردی مثل مدرس(ره) می‌آید و می گوید نه روسیه، نه انگلیس و نه هیچ کشور دیگری. ارتباط باید بر اساس احترام متقابل باشد نه سلطه قدرت‌ها بر ما، اینها همگی منحصر به مدرس(ره) و معدود افرادی در زمان خودش است.

گزارش تصویری